финанов хороскоп, зодии

От ГДБОП не са съобщавали за милиони в чували

От ГДБОП не сме изказвали предположение за чували и сакове, с които са пренасяни милионите за строителството на магистрала „Хемус“. Това заяви зам.-шефът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Любомир Николов в „Тази събота“.

Престои да се установи къде са сега тези изтеглени 60 милиона лева. Те са стигнали до обикновен човек според досегашните данни на ГДБОП. Зам.-шефът не пожела да даде повече информация, но поясни, че човекът няма политическа кариера, не е свързан с партия и не се занимава със строителен бизнес. Той е случайно лице, наето да свърши работата. МВР знае кое е това лице. То досега не е сред задържаните, разпитани и пуснати други замесени в аферата.

Любомир Николов е убеден, че ГДБОП не се използва за политически цели. Той каза, че сведенията за аферата са от лятото и оттогава са работили по разследването им. Замесените лица са наблюдавани месец-месец и половина, преди да бъдат разпитани.
Вместо Любомир Николов в студиото на Би Ти Ви трябваше да бъде шефът му Калин Стоянов, но се оказа, че вътрешният министър спешно го е пратил в командировка.

- реклама -