количка

От Елизабет II до малкия принц Луи – единствената бебешка количка, която е на почит в кралския двор

Когато днес модата и технологиите не са подминали и детските колички, кралското семейство на Великобритания остава лоялно на един модел, който почти цял век е на почит в Бъкингамския дворец. Интересното е, че и до днес те са верни на винтидж стила в отглеждането на принцовете и принцесите – не само като възпитание, но и като облекло, а дори и в избора на бебешка количка

Неизменната количка, в които са отглеждат кралски особи

Silver Cross e компания, основана през през 1877-ма година от Уилям Уилсън, който е изобретил и първата бебешка количка в света.

За пръв път техен модел попада в кралския двор в далечната 1895-та след раждането на Крал Джордж VI, баща на сегашната кралица Елизабет. Самата тя и сестра й Маргарет са отгледани с такива колички.

На свой ред след раждането на принц Уилям, Елизабет отново избира Silver Cross. Това се повтаря за всяко от четирите й деца.

Така за никой не е изненада, когато Даяна избира отново марката за двамата си синове Уилям и Хари. Самата тя също е отраснала в такава количка.

Традицията е продължена от Кейт Мидълтън, която гордо бута количка Silver Cross с новородения престолонаследник принц Джордж. Интересното е, че кралската фамилия строго се придържа към черния цвят.

Въпреки, че компанията предлага бебешки колички в различна цветова гама, дори в розово, Кейт и Уилям отново залагат на черното да принцеса Шарлот.

Най-новото попълнение в рода Уиндзор – принц Луи все още не е дефлирал с количка, но едва ли някой се съмнява върху какво ще падне избора на родителите му. Сега от компанията предлагат и чисто нов модел в черно и бяло, така, че не е изключено Кейт и Уилям да бъдат новатори и да изберат нещо по-разчупено.

Моделите на марката струват между 2500 и 3000 хиляди долара. Бебешките колички се сглобяват ръчно и се изработват от най-висококачествени материали. Като за кралски особи…

- реклама -