предизборна кампания избори президент референдум

От днес започва предизборната кампания (ВИДЕО)

От днес официално започва Презборната кампания за Избори за президент и вицепрезидент и за Национален референдум.

Агитацията на партиите и коалициите ще приключи на 4 ноември и е напълно забранена в деня за размисъл и деня на изборите – 6 ноември.предизборна кампания агитация партии коалиции

Кандидат президентските двойки са 21, а бюлетини 1 и 9 няма да има поради отпадането на двама претенденденти.

 

Агитация и откриване

Забранено е публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с кампанията. Когато медиите излъчват платени агитационни материали, те трябва да укажат това по подходящ начин. Кампанията се води на български език.

Агитационните материали – плакати, билбордове, видеоклипове и др., трябва да посочват, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Забранено е в търговска реклама да се правят политически внушения.

Официалният старт на кампанията на ГЕРБ е на 9 октомври в столичната зала „Арена Армеец“ в София.

Днес кампанията си открива кандидат-президентската двойка на БСП ген. Румен Радев и Илияна Йотова в Античния театър в Пловдив.

Реформаторите откриват кампанията в зала България утре.

Също на 8 октомври предизборната си кампания ще открие и кандидат-президентската двойка Красимир Каракачанов и Явор Нотев в зала „Универсиада“ в София.

Кандидатите на коалиция „Движение 21“-НДСВ Татяна Дончева и Минчо Спасов ще открият предизборната си кампания утре в Античен комплекс „Сердика“ в София.

- реклама -