личните данни документи лични документи, изтекли, страни, признаване

От днес: Удължава се работното време на паспортните служби, документи могат се вадят във всяко РУ на МВР

От днес всички звена на „Български документи за самоличност” по районните управления в София ще работят с удължено работно време.

Гражданите, които искат да подновят личните си документи, могат да го направят от 8:30 до 18:30 часа.

Има и друго улеснение – смяната може да се извърши във всяко едно Районно управление, без значение от постоянната адресна регистрация, каквото беше изискването доскоро.

От тази седмица паспортните служби ще работят и в събота от 8:30 до 14:30 ч. Създаден е график, с който се цели в двете части на София да има по едно работещо звено в Районно управление.

На 08.08. ще работят службите във Второ и Седмо РУ, на 15.08. – в Трето и Пето РУ, на 22.08. – в Шесто и Осмо РУ. На 29 август ще работят паспортните служби в Първо и Девето РУ.

От вътрешното ведомство напомниха, че всички лични карти и шофьорски книжки, които изтичат до 31 октомври, са с автоматично удължен срок от 6 месеца. Причината е пандемията от коронавирус. Заради нея се очаквало да има голям наплив за смяна на документи. До март, когато беше обявено извънредното положение, имало ръст спрямо м.г., но оттогава насам броят на подадените заявления е спаднал.

В понеделник сутрин има много голямо струпване, молим хората да не идват тогава, апелираха от вътрешното ведомство.

 

- реклама -