парк "Пирин" план за управление ВАС решение проверка социална дистанция

От днес откриват ски сезона у нас

Днес официално започва ски сезонът. Времето тази година е изключително благоприятно за любителите на белите спортове, а бизнесът и туристическия бранш са обнадеждени за успешен сезон. Поради поскъпването навсякъде за всичко се налага актуализация на цените за лифт картите, съобщава БГНЕС.

Пампорово побърза и откри сезона ден по-рано. Мтоного сняг направи възможно още вчера любителите на зимните спортове да се пуснат по пистите в красивите Родопи. В Банско всички писти бяха подготвени също от вчера. На Боровец се радват на страхотни зимни условия, но въпреки това от курорта обявиха, че оръдията за сняг няма да спират.

Според новите цени скиорите и сноубордистите ще плащат 75 лева средно за дневна лифт карта.

Ски зона „Боровец” обяви първа цените за новия сезон. Миналогодишните цени ще бъдат валидни само в първата седмица след откриването – от 18 до 26 декември включително.

От 27 декември дневната карта за възрастни е на цена от 75 лева, за младежите между 14 и 22 години, както и за хората на и над 65 години – 54 лева, за децата от 7 до 13-годишна възраст е 44 лева. Децата под 7 години ползват съоръженията безплатно. Седмичната карта е 400 лева за възрастни.

И Пампорово, и Банско също имат промо пакет в рамките на първите дни след откриването на сезона.

На Пампорово от 18 до 28 декември, включително, е в сила промоционален период с цени на еднодневна лифт карта, които запазват миналогодишните стойности от 62 лева за възрастен, 49 лева за младеж и 37 лева за деца. От 29 декември в сила влизат редовните цени на ски услугите за зимен сезон 2021/2022 с цена на еднодневна лифт карта 75 лева за възрастен, 59 лева за младеж и 45 лева за деца.

В Банско до 26 декември цените са от миналия сезон. От 27 декември обаче дневната лифт карта за възрастни ще е на цена от 79 лева, за студенти/ученици от 13 до 19 години и за пенсионери до 75 години – 70 лева, а за деца от 7 до 12 години – 43 лева. Символична сума от 1 лев ще се заплаща за деца до 7-годишна възраст и пенсионери над 76 години. 61 лева е полудневната карта, която може да се ползва след 12:30 часа за възрастни.

Източник: БГНЕС

- реклама -