метро
сн. БГНЕС

От днес метрото се движи и до „Горна баня“ и „Овча купел“

Водосвет по повод пускането на новия участък от софийското метро бе отслужен от отец Димитър Камбуров в ж.к. „Овча купел“. Церемонията се проведе на метростанция „Мизия/Нов български университет“, която се намира в ж.к. „Овча купел“ на ул. „Монтевидео“.

сн. БГНЕС

Новият участък е с дължина 4 км от ж.к. „Красно село” през ж.к. „Овча купел” до Околовръстен път при кв. „Горна баня” и има общо 4 метростанции – „Овча купел”, „Мизия/Нов български университет”, „Овча купел 2” и „Горна баня”.

С пускането на тези 4 км от Линия 3 дължината на столичното метро става 52 км с 47 станции.

С пускането на продължението на метролиния №3 до Горна баня в експлоатация влиза и новоизградената жп спирка Горна баня. По този начин ще бъде създадена удобна връзка между влак и метро за пътуващите от цяла Югозападна България.

сн. БГНЕС

За улеснение на своите клиенти БДЖ подготвя и отварянето на билетна каса на новата жп спирка, както и ще бъдат поставени машини за продажба на билети за влак в станцията на метрото.

На церемонията присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, министърът на транспорта в оставка Росен Желязков, изпълнителният директор на „Метрополитен“ инж. Стоян Братоев, знам.-кметът Дончо Барбалов, президента на КТ „Подкрепа“ инж. Димитър Манолов, Цветан Кюланов, ръководител на представителството на ЕК в България, председателят на СОС Елен Герджиков.

- реклама -