Демократична България, Велизар Шаламанов, руско влияние
Снимка: БГНЕС

От „Демократична България“ поискаха премиерът да даде оценка на руското влияние у нас

Изразяваме загриженост от обхвата и нивото на обявената от прокуратурата руска шпионска мрежа в Министерство на отбраната.

Настояваме министър-председателят да представи пред парламента, на закрито заседание при необходимост, своята оценка за мрежата на влияние на Руската федерация в органите на изпълнителната власт, сектора за сигурност, както и в администрацията на парламента.

За това призова Велизар Шаламанов от „Демократична България“ в декларация от името на парламентарната група.

„Това е особено важно в контекста на обявеното от премиера на Чехия за диверсия на тяхна територия, включително свързана с български гражданин, по разследването на отравянето на когото все още няма яснота, но има основателно предположение, че е свързано със заподозрените в Чехия и отравянето с Новичок в Солсбъри, Великобритания, когато българското правителство практически се разграничи от реакциите на всички членове на НАТО и ЕС“, заяви депутатът Велизар Шаламанов.

„Гражданите не желаят повече от същото, искат радикална промяна, искат свобода, законност и модернизация. Промяната изисква визия, лидерство, екип, воля, смелост, отговорност“, каза още той.

- реклама -