сн. БГНЕС

От БСП обвиниха журналистите, че показват депутати без маски

Да спре електронният терор на народните представители, поиска от трибуната на парламента депутатът от БСП Валери Жаблянов. Подборното снимане нанася морални щети върху народните представители, каза още той в началото на деня в НС. Причината за острата му реакция срещу медиите са репортажи, които показаха вчера, че масово депутатите не носят маски в пленарната зала.

сн. БГНЕС

След репортажите пък столичната РЗИ заяви, че ще установи от записи на медиите кои депутати не са носили маски в залата и те ще бъдат глобени за това нарушение.

сн. БГНЕС

„Тази медийна вакханалия подбива авторитета на народното събрание“, заяви Жаблянов. Той не призова колегите си да носят маски, а се обърна към председателя на НС Емил Христов:

„Настоявам да вземете всички мерки народните представители да бъдат предпазени от подобни посегателства!“

Самите ние от себе си трябва да започнем със спазването на мерките си, отвърна Христов на червения депутат.

Не смятаме, че снимането на депутати без маска е издевателство над народните представители, заяви в декларация от името на ГЕРБ депутатът Тома Биков.

„Ще ви напомня, че са снимани хора без маски, а вашата половина от парламентараната група бяха вчера без маски. При положение, че здравния министър издава заповеди за всички български граждани и те биват глобявани, е нормално медиите да проявят интерес как се спазват правилата в НС“, каза още Биков от трибуната на парламента.

- реклама -