сладолед

От Борис Джонсън до Ислямска държава – светът е в плен на сладоледа

Какво е общото между евроскептика Борис Джонсън, бойците от Ислямска държава, обикновен тайландец и израелски войник? На пръв поглед нищо. Светът обаче може да бъде обединен от едно нещо и то се нарича сладолед.

Когато жегата настъпи дори джихадистите търсели прохладата на сладкото изкушение. Сред „Ислямска държава“ на особена почит били сладоледите тип сорбет, направени от пресни плодове и без добавени мляко или захар.

Ice cream vendor in Hamorya
Сирийско дете и баща му се наслаждават на фунийка сладолед

Животът в Сирия е тежък, но въпреки това производството на сладолед в обхванатата от война държава не спира, показват снимки на световните агенции.

Политиците, изкушени от сладоледа

Матео Ренци

Понеже не е лесно да си премиер в гореща Италия, какво по-добро решение да си купиш сладолед от количката пред правителствената сграда. Матео Ренци често посягал към „джелатото“, както наричат сладоледа на Ботуша.

Борис Джонсън, доскорошен кмет на Лондон и настоящ външен министър на Великобритания редовно е сниман да се наслаждава на фунийка ванилов сладолед. На снимката Джонсън в компанията на социалния министър на Кралството Пени Мордаунт – и двамата в плен на леденото изкушение.

Boris Johnson on Vote Leave Bus Tour

Независимо от националностите хората по света обичат сладолед и това е безспорен и очевиден факт. Indian farmers rally agianst land acquisition bill in New Delhi

Дори и в танковете войниците от израелската армия не отказват да се разхладят с розов сладолед на клечка.

Заснеманеsdsd

 

 

 

 

 

 

 

САЩ вече има музей на сладоледа

А, американците вече си имат и музей на ледения десерт. До края на август всички маниаци на сладоледа могат да го посетят в Ню Йорк срещу 18 долара. На входа задължително посрещат с фунийка, пълна с … познайте какво.

A mobile Ice cream store made from the symbolic vehicle of Thailand Tuk Tuk

В музея има Шоколадена зала и сладоледен басейн, пред който стои надпис – „Намислете си желание и се гмурнете на собствен риск“. Табелата също така предупреждава желаещите да се потопят в него, че влизането им може да предизвика „спонтанна среща“ с други ентусиасти.

 

- реклама -