болница

От болницата в Пловдив е назначена проверка за смъртта на пациента от Стамболийски

По случая е назначена вътрешна проверка в болницата, въпреки че до този момент не е подадена жалба до болничното ръководство, нито до компетентните органи и институции.

Това се казва в позиция на „УМБАЛ-Пловдив“ по повод починалия 70-годишен пациент от Стамболийски.

Всякакви твърдения, че вина носи конкретен лекар, която по никакъв начин не е доказана, на практика са тежки обвинения срещу самия лекар. Това е недопустимо, особено в този момент, когато медиците са на ръба на силите си, подложени са на огромен стрес и се опитват да помогнат на всеки, а и много лекари напускат, заради натиска върху системата и лично върху тях.

„Като изпълнителен директор на „УМБАЛ-Пловдив“ съм длъжен да заявя, че вината се установява след проверки на съответните органи в системата на здравеопазването. Категорично смятам, че този спор не може и не трябва да се решава в социалните мрежи и медиите, защото това само води до още по-голямо напрежение. Затова призоваваме за търпение и толерантност – след изясняване на обстоятелствата около смъртта на 70-годишния Йордан Недев от Стамболийски ще говорим отново“, призовава директорът на болницата д-р Динчо Генев.

Нека назначената в болницата проверка установи фактите. Обществото ще бъде информирано за резултатите своевременно, посочва още той.

- реклама -