тол система

От 15 май започва тестването на тол системата

Техническото изграждане на тол системата върви в график и към 16 август ще имаме готовност за пускането й. Това обяви във Враца министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова.

От 15 май започват тестове на отделните елементите на системата

„Стартирали сме диалог с браншовите организации, с превозваческите фирми, представили сме един вариант на тарифа, който е обект на обсъждане. В скоро време ще представим и карта на пътищата, които ще обхваща тол системата“, обясни още Аврамова.

От 20 хил. км републиканска пътна мрежа, в нея ще бъдат включени 10 800 км. Част от тях обаче, въпреки че са в обхвата на системата, ще имат нулева ставка поради лошо експлоатационно състояние.

Регионалният министър каза още, че магистралите са само 4% от републиканската пътна мрежа. „Много сме закъснели с въвеждането на тол системата, а средствата, които ще се генерират от нея, са необходими за рехабилитация и изграждане на нови пътища, както и на магистрали. Продължаваме диалога, аз се надявам той да е конструктивен. В рамките на този диалог ще коментираме обхвата и размера на тарифите“, посочи тя.

- реклама -