саудитска арабия жена освободена минижуп

Освободиха жената, заснета да се разхожда по минижуп в Саудитска Арабия

Саудитската полиция освободи жената, която беше заснета да се разхожда с къса пола на исторически обект в Саудитска Арабия.

Съобщението дойде от официалните власти.

На нея не са й били повдигнати обвинения.

Според министерството на информацията полицията е освободила жената във вторник вечерта, а прокуратурата е приключила делото във връзка с нейния случай.

Във вторник силите на реда съобщиха, че са разпитали дамата, след като в серия от видеоклипове, публикувани в мобилната платформа „Снапчат“, е било показано как тя се разхожда на историческата крепост Ушайкер, северно от Риад, облечена в минипола и къса блуза.

От министерството посочиха в изявление, че жената е признала, че се е разхождала на мястото с къса пола и без шал на главата, но кадрите са били разпространени в интернет без нейното знание.

В по-голяма част на Саудитска Арабия, която е известна с едни от най-строгите си правила по отношение на жените, те са задължени да носят дълги черни роби и да покриват главите си на обществени места. На дамите не им е позволено да шофират и трябва да разполагат с писмено разрешение от мъж роднина – обикновено брат, баща или съпруг, за да имат право да учат, работят или пътуват.

- реклама -