Освободиха задържания за убийството на Виктория, появиха се информации за свидетел на престъплението

Виктория

Заподозрян за убийството на Виктория Маринова има, но лицето е избягало в чужбина, съобщи Нова телевизия.

Според регионални медии от Русе той е от ромски произход, а в дома му се намерени вещи на телевизионерката

Полицията разполагала със свидетелски показания на очевидец, твърди пък „24 часа“, като се очаквало извършителя да бъде заловен до часове.

На този етап обаче няма никакво официално потвърждение на тези информации.

„Нямаме факти и обстоятелства, които да съобщим. При получаване на нова информация ще бъдете уведомени официално“, заяви тази вечер пред чакащите журналисти комисар Теодор Атанасов, директор на ОДМВР- Русе.

Единственото, което се знае със сигурност, е че задържания за разпит румънски гражданин с украински произход е освободен. Мъжът бе задържан в полицията за изясняване на алибито му.

Американското посолство готово да съдейства

Посолството на САЩ в София изразява шок и негодувание от убийството на журналистката Виктория Маринова. „Ние призоваваме за старателно разследване, което да привлече извършителя/-ите под отговорност. Готови сме да предложим съдействие на властите, ако е необходимо, за да може извършителя/-ите да бъдат изправени пред правосъдието“, се казва в съобщение публикувано на сайта на дипломатическата мисия.

ООН осъди убийството

„Организацията на обединените нации осъжда убийството на журналиста Виктория Маринова и подчертава значението на свободата на печата и необходимостта журналистите да могат да изпълняват професионалните си задължения свободно и безопасно”, заявиха от ООН.

Около 200 русенци се включиха тази вечер в маратон по алеята, край която беше открито тялото на Виктория. Имаше опит и за импровизиран протест на Дунав мост, но семейството и колеги на убитата жена призоваха русенци да не блокират улици и да проявят търпение към разследването.