Атанас Атанасов, ДАР, уовление,

Освободеният шеф на ДАР: Основната причина за освобождаването ми е дългата ръка на Кремъл

Добре дошли в Римската империя, императора го знаем – личното правителство всеки ден се грижи да дава хляб, кръв и зрелища.

Това заяви шефът на Държавна агенция „Разузнаване“ Атанас Атанасов.

По-рано днес служебното правителство предложи на президента Румен Радев да го освободи от поста, като за негов заместник беше предложен Антоан Гечев.

„Основната причина за освобождаването ми е дългата ръка на Кремъл и координираните действия с един известен бизнесмен, с много влияние, който може да има връзка с Кремъл.

(…) За съжаление през последните седмици ние сме свидетели на прояви на висши форми на демагогия, популизъм, а според някои индикации и за диктатура“, коментира Атанасов.

Според него става смесване между различите власти и институции, като даде пример с отстраняването на шефката на Агенцията по вписванията Габриела Козарева. Той обясни, че винаги е спазвал закона и отхвърли мотивите на служебния кабинет, с които го предлага за освобождаване.

„В момента се намираме в една уникална ситуация, в която президентските правомощия се припокриват изцяло с тези на лично избрания от него служебен кабинет. В резултат на което може да заявим, че има редица примери, в които дори Конституцията бива нарушена“, добави шефът на ДАР.

По думите му президентските укази не подлежат на контрол и той не може да потърси правата си.

- реклама -