Радев, Узунов, прокуратура, Борисов, записи
сн. БГНЕС

Освиркаха Румен Радев на влизане в пловдивския панаир

С плакати „Оставка“ и „Радев вън“ групичка посрещна президента Румен Радев на влизане в пловдивския панаир, където се открива оръжейната изложба „Хемус 2020“. Протестиращите скандираха „Оставка“. Кортежът на Радев мина покрай тях и влезе в изложбения център.

Радев призова държавата да подпомага оръжейната индустрия.

„Очаквам държавата да подкрепя още повече родната отбранителна индустрия с облекчени условия за производствата и стимулиране на реализацията на продукцията, за да може българският военно-промишлен комплекс да утвърждава своя авторитет на международния пазар. Очаквам, че след дълги години на тежки финансови ограничения МО ще се обръща все повече към родната отбранителна промишленост, и то не само за доставка на боеприпаси и въоръжения, но и за внедряване на нови технологии и научни разработки“, отбеляза държавният глава.

По думите му отбранителната индустрия не е обикновен дял от икономиката ни, а мощен стимул за развитието на науката, иновациите и високите технологии.

На „Хемус 2020“ присъстваха вицепремиерът и министър на отбрана Красимир Каракачанов и министърът на икономиката Лъчезар Борисов.

- реклама -