Освен за име букмейкърите залагат и кой ще е кръстникът на новото кралско бебе

На 23 април, когато Великобритания почита своя светец-покровител Свети Георги, на бял свят се появи третото дете на принц Уилям и съпругата му, херцогинята на Кембридж Катрин.

Щастливите родители позираха за кратко с новородения си син пред събралите си представители на медиите и поклонници, преди да напуснат болницата „Сейнт Мери“ и да се приберат у дома с най-новото попълнение в кралското семейство. Кога обаче ще бъде следващата публична поява на малкия принц? Отговор на този въпрос дава кралският коментатор Джеймс Брукс, цитиран от в. „Дейли експрес“.

Според Брукс най-вероятно следващата поява пред публика на малкия принц, който е пети поред наследник на британския престол, ще бъде на кръщенето му.

Коментаторът напомня, че по-големите брат и сестра на кралското бебе – принц Джордж и принцеса Шарлот, бяха кръстени съответно на третия и втория месец след раждането им.

Джеймс Брукс се съмнява, че третото отроче на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин ще се появи на предстоящата сватба на принц Хари и Меган Маркъл на 19 май.

„Това ще бъде големият ден за Хари и Меган и нищо не трябва да отклонява вниманието от тях, за което се очаква да получат подкрепа от Уилям и Кейт. В този смисъл едва ли бебето ще попадне в сватбения фокус“, отбелязва Брукс.

Предвид очакванията следващата поява пред публика на малкия принц да бъде на кръщенето му, букмейкърите вече приемат залози на кого ще се падне честта да въведе бебето в лоното на Англиканската църква.

Сред потенциалните кръстници се спряга името на бъдещата кралска булка Меган Маркъл. Избраницата на принц Хари обаче не е сред фаворитите. Коефициентът тя да стане кръстница е 14 към едно.

Мегън хари сватба декорация бира тортаСъдейки по приеманите от букмейкърите залози, честта най-вероятно ще се падне на бившата детегледачка на принцовете Уилям и Хари Тиги Лег-Бърк. Коефициентът за нея е 2/1.

Със залог 3/1 следващата най-вероятна кръстница е Лора Лопес, родена Паркър-Боулс – дъщерята на херцогинята на Корнуол Камила от първия й брак и доведена дъщеря на втория й съпруг, престолонаследника принц Чарлз.

Букмейкърите предлагат коефициент 10/1 за принц Хари и брата и сестрата на херцогинята на Кембридж – Джеймс Мидълтън и Пипа Мидълтън.

„Историята най-вероятно ще се повтори за трети път и принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин ще предпочетат най-близките си хора като принц Хари и Пипа Мидълтън за кръстници на третото им дете“, казва Джесика Бридж от букмейкърска къща „Ладброукс“.

Сред потенциалните кандидати за отговорната роля букмейкърите приемат залози и за семейните приятели Дейвид Джардин-Патерсън (5/1) и Хю ван Кутсем, както и за бившата частна секретарка на Кейт, Ребека Пристли (6/1).

Коефициентът за принцесите Биатрис и Юджини е 7/1.

Кръстниците на принц Джордж – първородния син на принц Уилям и херцогинята на Кембридж Катрин бяха седем – Оливър Бейкър, Емилия Джардин-Патерсън, граф Гроувнър, Джейми Лаудър-Пинкъртън, Джулия Самюъл, Уилям ван Кутсем и Зара Тиндъл – единствената представителка на кралското семейство, припомня изданието.

Принцеса Шарлот беше кръстена от петима души – Лора Фелоус (братовчедка на принц Уилям), Адам Мидълтън (братовчед на херцогинята на Кембридж Катрин) и семейните приятели Томас ван Страубензее, Софи Картър и Джеймс Мийд.

 

- реклама -