цигари

Осуетиха разпостранение на контрабандни цигари за над 1 млн. лева

Служители на ГДБОП и на Агенция „Митници“ осуетиха разпространението на 3,5 милиона къса контрабандни цигари. Предотвратената щета за бюджета е 1 312 500 лева, съобщиха от пресцентъра на МВР.

При съвместните действия е разкрит склад в село Нови хан, откъдето са иззети 1 500 000 къса цигари. Реализацията е продължение на акцията, при която на ГКПП-Дунав мост бяха задържани тютюневи изделия за 750 000 лева.

Съвместната акция на служители от Сектор „Контрабанда“ при ГД „Борба с организираната престъпност“ и на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при Агенция Митници е осъществена на 23 юли.

Действията са предприети с цел установяване движението на камион, засечен през нощта същия ден на ГКПП – Дунав мост с огромно количество контрабандни цигари, и проверка за наличието на склад за съхранение на тютюневи изделия без български акцизен бандерол.

От извършените инспекции било установено, че композицията е пътувала за област София. В резултат на оперативната работа е локализирана складова база в село Нови Хан.

Шофьорът на превозното средство, румънски гражданин, бе задържан в следствения арест с прокурорска мярка за 72 часа.

- реклама -