Островът на любовта е във формата на сърце

Островите във формата на сърце са истинско чудо на природата

Разпръснати по целия свят, те даряват радост както за душата, така и за сетивата. И винаги събуждат желанието за любов.

Остров Галешняк, Хърватия

Галешняк е остров, намиращ се в Пашманския канал, между остров Пашман и Туран — населено място в континентална Хърватия. Той е един от малкото естествено оформени във формата на сърце. Растат много диви растения. Със своята 130 хил. кв. м площ той получава голямо внимание в световен мащаб, когато е провъзгласен от Google Earth за един от природните феномени с такава форма.

Галешняк е необитаем. Не разполага с традиционните туристически съоръжения или всякакъв вид изкуствено създадени обекти, но притежава магически аура и чар. Там може да видите само храсти и скалист терен. Повечето хора, които пътуват до Галешняк не могат да останат през нощта, тъй като няма удобства на острова. Следователно, единственият вариант за преспиване е къмпинг.

Остров Мейкпийс, Австралия

И името на това парче земя, и формата му на сърце са възхитителни. В превод означава правя мир. Той е частна собственост на Ричард Брансън и Бред Готфри и е превърнат в изключителна туристическа атракция. Там обаче може да отсядат само доста богати хора.

Остров Таварея, Фиджи

Този остров е бил абсолютно необитаем, докато през 1982 година там не се появил един сърфист от Калифорния. Днес е една от големите атракции за сърфистите. Организират се и скокове с парашут.

Остров във формата на сърце откриваме и в река Ориноко, Венецуела, както и в езерото Маскарди, Аржентина.

- реклама -