кученца

Остров на Карибите привлича туристи с малки кученца (СНИМКИ)

Хотели в британската отвъдморска територия, островите Търкс и Кайкос, привличат туристи, като им предлагат бели пясъци, изумрудени води и компанията на… малки кученца.

Формулата явно е печеливша, тъй като тази дестинация отбелязва рекордна посещаемост напоследък. На туристите се предлага компанията на наскоро спасени палета от местни доброволци, приятели на животните.

Всеки може да си поиграе на воля със симпатичните четириноги, а при желание те могат да бъдат осиновени.

Местният център всяка година спасява около 500 бездомни кучета от островите. Тези животни, които от малки свикват с добротата на хората, стават също дружелюбни и предани. Така те по-лесно могат да попаднат в приемно семейство.

@potcakeplacek9rescue, I love u

A post shared by Spence Atkins (@spenceatkins) on

Собственичка на центъра е Джейн Паркър-Роув. Тя си спомня, че преди откриването на заведението преди 7 години, бездомните кучета по плажовете са се страхували от хората и всячески са избягвали контактите с тях. Но Джейн знаела каква силна връзка може да се установи между човека и неговия най-добър приятел. Тя съставила маршрути за разходки по плажовете на туристи и местни жители с четириногите.

Beach kisses with my beach bae

A post shared by Steph Gannon (@stephgannon) on


Желаещите за кучешка компания вече са толкова много, че се извиват дълги опашки два часа преди отварянето на центъра.

Сътрудниците провеждат инструктаж с временните стопани на животните, така че те да не прегреят под силното слънце. Специалистите изтъкват, че това не е обикновена разходка – тя трябва да е от полза както за човека, така и за кучето.

Източник: БТА 

- реклама -