трълей, дете, Орлов мост, мъж, младеж, намушкан,

Оставиха в ареста за 72 часа мъжа, който наръга младеж в тролей в София

Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство срещу мъж заканил се с убийство.

На 21.06.2021 г., около 16.30 часа в гр. София, ул. „Г. С. Раковски“, на спирка на площад „Александър Невски“, в тролейбус, движещ се по линия № 9, обвиняемият И.Д. се заканил с убийство на В.К., а после го наранил с нож в областта на дясното рамо.

Същият е извършил и непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – държейки нож в ръката си, гонел В.К. и го заплашвал с убийство, като деянието се отличава с изключителна дързост – извършено е през светлата част на денонощието, в присъствието на множество граждани, които също са били в тролейбуса. Действията на обвиняемия са довели до преустановяване на движението на тролейбуса към следващите спирки по линия № 9.

В хода на разследването са събрани доказателства, че деянието е извършено от И.Д., на 41 години. Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност на 22.06.2021 г. Повдигнати са му обвинения за извършени престъпления по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК и чл.325, ал.2, вр. ал.1 от НК.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Престои на 24.06.2021г. да бъде внесено искане в съда за разглеждане на делото за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

- реклама -