Оставиха в ареста Виктор Спига

Софийският градски  съд остави в ареста Виктор Спига. Магистратите постановиха мярка за неотклонение „задържане под стража“, предава БГНЕС.

„Съдът след като изслуша представители на държавното обвинение, защитата и след анализ на събраните по делото доказателства

намира искането на Софийска градска прокуратура

за задържане под стража за основателно“, се казва в решението.

Прокуратурата поиска постоянен арест за бившия приятел на Алена Щерк

По-рано прокуратурата поиска от Софийския градски съд постоянен арест за Виктор Спига, обвинен за смъртта на Алена Щерк.

Алена Щерк беше намерена мъртва край Радомир, а по тялото и главата ѝ бяха намерени следи от удари. Щерк е получила и травма, несъвместима с живота, каза часове след откриването на тялото й заместник градският прокурор Иво Илиев.

Тогава

в италианския град Асколи Пичено бе задържан бившият ѝ приятел

– Виктор Спига. Преди дни той беше екстрадиран за България.
Малко след смъртта на Щерк стана ясно, че тя е подала три сигнала в полицията срещу бившия си приятел Виктор Спига, но нито една жалба. Данните са на МВР, след като от прокуратурата обясниха, че при тях подадени сигнали няма. А пред вестник „Телеграф“ синът на Алена Щерк – Кристиян, разказа за упражняван тормоз от страна на Спига.
Първият сигнал на Алена Щерк срещу Виктор Спига е от началото на февруари тази година.В него тя казва, че била притеснявана от бившия си приятел. Мъжът е предупреден от полицията, а до официална жалба не се стига. Седмица по-късно  Щерк отново звъни на телефон 112 заради скандал между нея и Спига. Полицията не открива следи от насилие. Жалба отново не е подадена. За последно 47-годишната жена подава сигнал в полицията в началото на април, когато бившият й приятел не връща колата й в уреченото време. А от прокуратурата казват – без жалба, не могат да предприемат нищо.

- реклама -