обир "Княз Борис"ІІІ пистолет играчка мъж, Хисаря, газов пистолет, полицаи

Оставиха в ареста сина на Георги Чапкънов – Константин, обрал банковия клон на „Цар Борис ІІІ“ с пистолет играчка

Константин Чапкънов, син на известния скулптор Георги Чапкънов, остава в ареста. Това реши състав на Софийския районен съд. Чапкънов е обвинен за обира на банковия клон на столичния булевард „Цар Борис III“ на 12 февруари.

Това предаде репортер на БГНЕС.

Извършителят нахлул в обекта с маска, заплашил служител на офиса и отнел наличната в касетата сума пари в различна валута.

В съдебната зала стана ясно, че обирът е извършен с пластмасов пистолет.

Обвиняемият не е дал самопризнания, а само предварителни сведения в коя кофа е изхвърлен пистолетът и маската. Част от парите са оставени в ателие, разказа прокурор Чудомир Спасов.

Извършителят на обира страда от параноидна шизофрения и има Хепатит Б. Това не позволява да пребивава в следствен арест, заяви един от адвокатите на обвиняемия Данаил Григоров. Пред него той е заяви, че заболяването му не е позволявало да прецени действията си.

Другият адвокат – Филипов призна, че в кръвта на мъжа са засечени наркотични вещества заедно с други лекарства. „Параноидната шизофрения е заболяване, което води до невменяемост. Лицето не е наказателно отговорно по чл. 33, ал. 1 от НК, а именно, че се е намирал в постоянно разстройство на здравето“.

Адвокатите признаха, че техният подзащитен има предишни осъждания с изтекла давност за държане на наркотици.

- реклама -