Методи Петков арест ДПС общински съветник

Оставиха в ареста насилника – общински съветник от ДПС Методи Петков

Общинският съветник от ДПС Методи Петков остава в ареста. Това реши Апелативния съд във Велико Търново.

Общински съветник е задържан заради  жесток побой над трима рибари от Плевен на язовир до село Каменец.

Обвиненията

Петков и още две лица – Мариян Б. и Христо П., са привлечени като обвиняеми, за това, че през нощта на 26 срещу 27 юли, в околностите на село Каменец, в съучастие и с други неизвестни лица, извършили грабеж, придружен с причиняване на средна телесна повреда и отнемане на сумата 200 лева на единия пострадал мъж.

Повдигнато им е обвинение и за хулиганство и упражняване на принуда по отношение на пострадалия – карали го насила да консумира прясно уловената риба.

Методи Петков Плевен общински съветник задържан
Снимка: plevenzapleven.bg

Съдът прие доводите на прокуратурата, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че задържаният Методи Петков е извършил престъпленията, за които му е повдигнато обвинение. Привлечен е като обвиняем за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода.

С оглед минали осъждания съществува реална опасност да се укрие или извърши друго престъпление, поради което взетата мярка задържане под стража по отношение на общинаря трябва да бъда потвърдена като правилна и законосъобразна, казват от съда.

Разследването продължава.

- реклама -