Анастас Герджиков, Татяна Дончева, сблъсък,

Остър сблъсък между проф. Анастас Герджиков и Татяна Дончева в ефир: „Г-жа Дончева лъже и обижда!“

Сблъсък между кандидата за президент, подкрепен от ГЕРБ-СДС проф. Анастас Герджиков и съпредседателя на ИБГНИ Татяна Дончева. По време на участието си в сутрешния блок на БНТ Дончева нарече ректора на СУ „ортодоксален гербаджия“, който им отваря път към гражданска подкрепа.

„Проф. Герджиков ще бъде невъзможен съставител на едно правителство, тъй като той няма никакъв опит в тези отношения“, каза Дончева.

Татяна Дончева цитира част от реч на проф. Анастас Герджиков, произнесена по време на връчване на титлата „доктор хонорис кауза“ на СУ на Бойко Борисов.

„За шест месеца, един кратък срок, г-н Борисов направи повече, отколкото е направил Стефан Стамболов за 7 години или Тодор Живков за повече, имаме пример за изключителен талант, съчетан с огромна всеотдайност и честност, които дават плод не само за българите, но и за нашите съседи, които искат да бъдат приятели“

В този момент на пряката телефонна линия в предаването се включи самият проф. Герджиков. Той обвини Татяна Дончева в лъжа и заяви категорично:

„Мои колеги се обадиха разтревожени, че г-жа Дончева лъже и обижда и мен, и университета. Не е вярно, че СУ е присъдил титлата почетен доктор на г-н Борисов, не е вярно и че съм говорил словословия за него. Очаквам г-жа Дончева да се извини“, отговори той.

„Намерих информацията в интернет“, заяви Татяна Дончева.

„Ще проверя и ако не е истина, ще се извиня“, добави тя.

„Става ясно кой иска и кой може да управлява. Ако търсиш информация в интернет и разчиташ на такава непроверена информация, значи искаш, но не можеш да управляваш“, добави Герджиков.

Каза, че ще е доволен, когато наистина получи извинението от Татяна Дончева.

„За два дни вече три пъти бях залят с помия, още преди да обявя официално кандидатурата си за президент“, каза още Герджиков.

И обяви, че повече по темата за кандидатурата си ще говори през следващата седмица.

- реклама -