sn. Pexels

Основните елементи при традиционната коледна украса

За да влезе духът на Коледа у дома е необходима фантазия и любов към празника.

Ето основните декоративни елементи при традиционната коледна декорация

01 | Елхата

Класическа зеленолистна Ела – естествена или изкуствена, малка или голяма. Играчките варират като цветове, форми и големини. На елхата си може да сложиш и всякакви декорации – шишарки, малки опаковани подаръчета, панделки в зелено, червено и златно. Какво ли още не. Важното за да се получи тук е, много елементи, спазване на основните цветове.  Опитай се да не разполагаш прекалено големи елементи ако елхата ти е малка, балансирай за добър ефект.

02 | Коледните фигури и герои

Католическата традиция е с излагане на яслите – сцена с момента от раждането на Исус. Ако нямаш такива фигури /обикновено се продават в комплект/, замени ги с ангели и коледни герои – дядо и баба Коледа, Рудолф и т.н. Разположи ги на различни места у дома, опитай се да направиш сцена с тези фигури, ще ти хареса.

sn. Pexels

03 | Коледните табли и подноси

За да е пълна годината – напълни красиви златни или дървени табли или подноси с подаръчета, играчки и цветя и разположи където намериш за добре – на масата, на скрина, на пода в коридора, ако има достатъчно пространство – дори в банята.

04 | Декоративен текстил

За да бъде Коледа истинска може да внесеш традиционните коледни цветове и с текстил. Декоративни възглавнички, покривки и одеяла. Смени спалното бельо с коледно. Дори и домът ти да не позволява смяна на текстила, две коледни възглавнички на дивана и красиво преметнато коледно одеяло през фотьойла ще свършат работа.

& Други елементи

За декорация може също да опаковаш няколко кутии в цветовете на Коледа, да им вържеш панделка и да ги струпаш някъде. Извади коледните картички и им намери място. Красивите коледни картинки ще направят празника още по-топъл.

Съобрази количеството на коледната декорация с обема на дома си. Ако имаш голям дом с високи тавани, това би ви позволило практически всичко, но ако домът ти е малък – опитай се да не залиташ по прекалено големи елементи.

 

- реклама -