Основателят на „Алибаба“ дава милиони, за да финансира откриването на лек срещу коронавируса

Китайският бизнес магнат и най-богат човек в страната Джак Ма си партнира с Колумбийския университет в опит да бъде намeрено лекарство за коронавируса Covid-19.

Общият брой на заразените надхвърля 75 000, а повече от 2200 души са починалите вследствие на заболяването.

Фондацията на  основателят и изпълнителен директор на Alibaba Group се съгласи да предостави 15 млн. юана (2,1 милиона щатски долара) в подкрепа на разработването на антивирусни лекарства или антитела за борба с новия коронавирус, пише БНР.

коронавирус лаботаротия произход учениВ същото време Колумбийският университет сформира мултидисциплинарен екип, включващ специалисти по вирусология, молекулярна биология и химия, който екип предложи четири различни нови решения, за да се усмири смъртоносния патоген, според източника от Фондацията на Джак Ма.

Освен това споразумението на Джак Ма с Колумбийския университет изисква средствата да бъдат използвани за подпомагане и на изследователски проект, ръководен от д-р Дейвид Хо, световноизвестен изследовател на ХИВ/СПИН при университета, който да определи целите на проекта, провеждане на изследвания и проследяване на постигнатите резултати.

- реклама -