Осми ден на протести- ОБОБЩЕНИЕ-СНИМКИ

В осмия ден на антиправителствен протест в центъра на София, недоволните символично биха дузпата на Бойко Борисов и развяха „спасения“ трибагреник от плажа „Росенец“.

Освен в столицата протести за оставката на кабинета и оставката на главния прокурор Иван Гешев има и в много други градове на страната. Недоволните получават подкрепа и от българи зад граница – от Виена, Лондон, Манчестър, Берлин, Кьолн и Барселона и др..

Въображението на недоволните с всеки изминал ден е все по-продуктивно в изобретените си протестни материали. Днес новото в триъгълника на властта е импровизирано футболно игрище – с врата точно под прозорците на Министерски съвет и кукла, олицетворяваща премиера. Протестиращите се редуваха да бият дузпата един след друг в знак на протест.

По-рано днес МВР съобщиха, че полицаите, които бяха заснети да упражняват
физическа сила над протестиращи преди дни вече са установени.

СДВР призовава за мирни и законни протестни действия

Във връзка с ежедневните протести на територията на столицата, СДВР предприема действия за опазване на обществения ред и организация на движението, съобразена както с участниците в протестите, така и с останалите жители и гости на София.
За да бъдат минимално затруднени при придвижването си гражданите, които живеят и работят в столицата, следва да бъдат предварително информирани за периодичното затваряне на определени пътни участъци, което е невъзможно при променящите се ежедневно маршрути на шествията на протестиращите.
За избягване на затрудненията в движението на гражданите, които не се включват в протестите  и създаване на организация за улеснение при преминаване на шествието от протестиращи граждани,  е необходимо организаторите на протестните действия да спазват Закона за събранията, митингите и манифестациите и да подадат уведомление в Столична община за провежданите от тях мероприятия.

- реклама -