Видин

Още жертви на грипа у нас

42-годишен мъж е починал след сериозни усложнения, вследствие на тежък грип в реанимацията на областната болница в Пазарджик. Въпреки усилията на лекарите, медиците не са успели да го спасят.

Директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев уточнява пред в. 24 часа, че други 4 пациенти са на командно дишане в КАРИТ, отново заради белодробни усложнения. Медиците в болницата са изключително натоварени, заради многото пациенти с рeспираторни заболявания.

В детските отделения са приети по 10-15 деца повече от капацитета. Поради това там са пренасочени допълнителни медицински екипи от други отделения. Препълнени са и вътрешните отделения с болни от пневмония. За пациенти с усложнения от грип са разкрити допълнителни легла в отделенията по хирургия и неврохирургия. Д-р Вълчев  очаква пикът на грипа да е до края на седмицата и се надява персоналът на областната болница да издържи на неимоверното натоварване.

 

39-годишен мъж от Поморие е починал в реанимацията на УМБАЛ-Бургас.

Предполага се, че причината за смъртта му е усложнение от грип, но още няма официално потвърждение от здравните власти. Димо Колев първо се лекувал в болницата в родния си град, но положението му се влошило и бил преместен в инфекциозното отделение на болницата в Бургас.

Според лекари му били взети проби за грип, но се оказали отрицателни. Но със сигурност е бил посокен от други вируси на остри-респираторни заболявания, които са довели да пневмония, която е преминала в менингит.

 

- реклама -