Още шест медала за гимнастичките
Снимка: facebook.com/BGRGfederation

Още шест медала за гимнастичките от Европейското в Баку

Още шест медала спечелиха българските гимнастички на финалите на отделните уреди на Европейско първенство в Баку. Шампионката в многобоя Боряна Калейн взе сребърен медал на бухалки и бронзов на обръч. Стилияна Николова завоюва сребро на топка и бронз на лента. Ева Брезалиева стана втора на лента. Ансамбълът взе сребро на пет обръча.

Калейн изигра стабилно композицията си с обръч и получи оценка 32.250 точки, което ѝ осигури третото място. Стилияна Николова допусна сериозна грешка и остана седма с 28.700 точки.

На финала на топка Стилияна Николова игра много добре и беше оценена с 33.350 точки, от които 17.200 за трудност, за да вземе среброто. Калейн имаше неточности и остана шеста с 32.300 точки. От щаба ни подадоха контестация, която беше приета и оценката ѝ беше повишена на 32.600, но пак остана шеста.

На бухалки Боряна Калейн игра перфектно, но получи 32.450 точки. Треньорският щаб отново подаде контестация, и оценката беше повишена на 32.650. Това обаче пак и осигури второ място. Тя завърши с четири отличия – злато в многобоя и отборно, както сребро на бухалки и бронз на обръч.

Ева Брезалиева, която играе тук само на лента, се нареди на второ място с 31.600 точки. От щаба ни подадоха контестация, но тя беше отхвърлена. Стилияна Николова взе бронза с оценка от 31.550 точки. Тя приключва с четири медала – бронз в многобоя, златото отбор, среброто на топка и третото място на лента.

Ансамбълът за жени спечели сребърен медал на финала с пет обръча и завърши на пето място на три летни и две топки.

Така България завършва надпреварата с 13 медала – 5 златни, 5 сребърни и 3 бронзови.

- реклама -