12 декември Национален съвет за тристранно сътрудничество бюджет 2017 заплати осигуровки пенсии отбрана образование, здравеопазване

Още пари за саниране ще отпусне кабинетът в оставка

Кабинетът в оставка отпуска още пари за саниране за тази година. Проектът на постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството за 2016 г. е внесен от ресорния министър в оставка Лиляна Павлова.

Допълнителни трансфери се очаква да бъдат отпуснати и по бюджетите на общините за 2016 г., както и по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2016 г.

По предложение на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева ще бъде разгледан и проект на постановление за одобряване на допълнителни трансфери за 2016 г. за финансово осигуряване на дейности по Националните програми „Оптимизация на училищната мрежа”, „Осигуряване на съвременна образователна среда”, „Достъпно и сигурно училище” и „Информационни и комуникационни технологии в системата на предучилищното и училищното образование”.

Кабинетът „Борисов 2” се очаква да приеме и решения за откриване на три нови научни института – Научноизследователски институт в структурата на Техническия университет – Варна, Институт за научни изследвания в структурата на Стопанска академия „Димитър А. Ценов” – Свищов, както и Институт по информация и сигурност в структурата на Университета по библиотекознание и информационни технологии в София.

По предложение на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията в оставка Ивайло Московски, пък ще бъде разгледан проект на решение за определяне на концесионер на „Пристанищен терминал Видин-Юг”, част от пристанище за обществен транспорт с национално значение Видин.

Очаква се министрите в оставка да приемат и План за действие за изпълнение на Националната стратегия за хората с увреждания 2016-2020 г. за периода 2016-2018 г.

- реклама -