велосипедист

Още издирват шофьора, който уби велосипедист край Маказа

37-годишният велосипедист, който бе открит мъртъв в канавка на пътя за Маказа, за последно бил видян в Момчилград. Той тръгнал с велосипеда си да се прибира в една от махалите на село Горско Дюлево, където живеел.

Почти сигурно е, че велосипедистът е блъснат от автомобил. За това говорят пластмасови части от автомобил на местопроизшествието, а така също и следите от гуми на пътното платно.

Дългият спирачен път показва, че автомобилът, който се издирва, се движел с висока скорост. Трупът на 37-годишен велосипедист бе открит захвърлен в канавка на главния път за ГКПП „Маказа”, на 500 метра от разклона за село Загорско. Сигналът за инцидента е подаден в събота сутрин в полицейското управление в Момчилград в 10.30 часа.

Преминаващ пътник забелязал тялото на мъжа и сигнализирал на спешния телефон 112. Дежурна оперативна група от РУ-Момчилград извърши оглед на мястото на произшествието. Полицията умолява гражданите, които имат информация за инцидента, да се обадят на телефон 112 или в най-близкото РУ на МВР при гарантирана анонимност.

- реклама -