Още една жертва на Валиумния изнасилвач, той си е у дома, съседите му живеят в страх

Още една жена е подала сигнал в полицията, че е била нападната от известния в Нидерландия като Валиумния изнасилвач, показва разследване на БТВ. Жалбата е постъпила от унгарска гражданка, която се запознала с Йохан Стелингверф и отишла в дома му. Там била упоена и изнасилена. Това е втората жена-жертва на серийния изнасилвач, за която става ясно у нас.

Първата му жертва беше 32-годишна майка на три деца, изнасилена на Коледа. Тя беше приета в болница с тежки травми и разкъсвания. Преди Нова година Софийски районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение – задържане под стража, която той обжалва, а по-късно градският съд го пусна под домашен арест.

Съседите на Йохан в зона Б-5 били много притеснени след като разбрали за обвинението и че е пуснат под домашен арест. Хората се страхуват и за децата си. Съседите вече са направили подписка мъжът да бъде изведен от сградата. Повечето признават, че се страхуват да излизат сами и да се прибират по тъмно.

От прокуратурата в Нидерландия валиумният изнасилвач е обявен за опасен сексуален насилник, затова информацията за него е пусната с име и снимка, което е рядкост като практика в тази страна. Историята със сексуалните му посегателства датира от 2006 г. В родината си обаче е с чисто съдебно досие, защото е реабилитиран.

- реклама -