Още една формация напусна коалицията на ПП-ДБ

Още една формация напусна коалицията на ПП-ДБ. Политическа партия „Средна европейска класа“ също няма да участва в коалиция с ПП-ДБ на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

В позицията си от партията обясняват, че присъединяването им към ПП-ДБ било с цел да бъдат постигнати реформи и промени в „противовес на модела на ГЕРБ и ДПС“.

„Решението на ПП-ДБ да обедини усилия с ГЕРБ и ДПС доказа,

че по този начин не може да се противопостави на техния порочен модел“, заявяват от политическата сила.

„Ние от „Средна Европейска Класа“, като политическа партия, винаги сме били стриктни в принципите си и последователни в действията си. Считаме, че нашите ценности не могат да бъдат променяни и съвместната работа с този състав на ГЕРБ и ДПС за нас е невъзможна“, пише още в позицията. В следващите дни ще се проведе заседание, на което ще бъде взето окончателно решение относно участието на партията на предстоящите предсрочни парламентарни и европейски избори.

Партията на Константин Бачийски още в края на март обяви,

че няма да подкрепи кабинет с мандат на ГЕРБ. Бачийски не гласува и състава на правителството „Денков – Габриел“.

Миналата седмица коалицията напусна и партия „Зелено движение“. Най-малката партия в доскорошната коалиция „Демократична България“ „Зелено движение“ предпочита да се яви сама на предстоящите изборите за европейски и национален парламент, вместо отново да участва в коалиция с „Продължаваме промяната“. Тогава от пресцентъра ѝ съобщиха, че след вътрешнопартийно допитване

партията е взела решение да участва на вота на 9 юни във формат,

„различен от коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“.

В съобщението до медиите се изтъква, че настоящата конфигурация се е доказала като „недостатъчно ефективна за защитата на демократичните принципи и отстояването на ключови за България реформи“ и затова се е стигнало до решението „Зелено движение“ да се яви самостоятелно или в друг коалиционен формат на предстоящия вот.

- реклама -