Йъмбо-Висма, Джиро
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Още един отбор се оттегли от Джиро д’Италия

Втори отбор напусна тазгодишното издание на Джиро д’Италия. По-рано днес се оттегли Мичелтън-Скот, а преди малко това направи и Йъмбо-Висма. И за двете оттегляния причината е коронавирусът.

Тимът от Нидерландия обяви сутринта, че лидерът Стивън Крусвайк е дал положителна проба на теста вчера. Той изоставаше само на минута и половина от водача в генералното класиране. Йъмбо-Висма обяви новината, че напуска Джиро д’Италия само 30 минути преди началото на днешния етап.

„За Стивън най-важно е здравето му. Той имаше ужасен късмет и пропусна Тур дьо Франс. Но сега не е малшанс – това е глобален проблем. В Нидерландия също става все по-зле. Разочаровани сме, но подобни неща се случват на колоездачите. Направихме всичко, за да предпазим отбора, но не стана. Стивън е в изолация, под карантина, макар че няма симптоми. Дано се възстанови бързо“, коментира спортният директор на тима Мерайн Зееман.

„Видяхме какво стана в Мичелтън-Скот. Една положителна проба, после още четири. Всички ние в отбора сме заедно и може да тръгнем по същия път. Затова взехме най-разумното решение – да предпазим здравето на колоездачите и на всички, свързани с Джирото. Взехме предвид и мнението на колоездачите“, добави друг шеф – Ади Енхелс. 

Енхелс обаче отказа да коментира как случилото се днес ще се отрази на участието във Вуелтата. Обиколката на Испания започва след седмица. Там лидери на Йъмбо-Висма са Примож Роглич и Том Дюмолен.

- реклама -