Още един медик загуби битката с COVID-19

Началникът на отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ „Иван Скендеров“ – гр. Гоце Делчев д-р Милан Първанов е починал от усложненията на Covid-19 . Преди дни д-р Първанов е бил хоспитализиран в Пирогов, където състоянието му рязко се влошило и е загубил битката с коронавируса.

От Български лекарски съюз изказаха своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Милан Първанов – завеждащ отделението по анестезиология и интензивно лечение на МБАЛ „Иван Скендеров“ в гр. Гоце Делчев.


„С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на д-р Първанов, изявен и уважаван медик в областта, който е спасил хиляди пациенти и за когото медицината беше призвание. Изгубихме лекар, който отдаде живота си, но се грижи до последно за своите пациенти, за болните и нуждаещи се хора. Д-р Първанов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Светлина по пътя ти към вечността“, допълват от Български лекарски съюз.

- реклама -