Още двама британски министри подадоха оставки

Още двама британски министри подадоха оставки. Това са министърът по въпросите на децата и семействата Уил Куинс и младшият министър на транспорта Лора Трот.

Куинс заяви, че напуска, след като е получил „неточни“ инструкции за направено от министър-председателя Борис Джонсън назначение на политик, срещу когото е имало оплаквания, предаде Ройтерс.

„Благодаря Ви, че се срещнахте с мен снощи и за искреното Ви извинение във връзка с инструкциите, които получих от (Даунинг стрийт) номер 10 преди срещата с медиите в понеделник и които сега знаем, че са били неточни“, заяви Куинс в изпратеното до Джонсън писмо с оставката си, публикувано в Twitter.

„С голяма тъга и съжаление усещам, че нямам друг избор освен да връча оставката си като министър по въпросите на децата и семействата, след като добронамерено приех и повторих тези уверения“, каза той.

Младшият министър на транспорта Лора Трот пък заяви, че напуска поради „загубата на доверие в правителството”.

Припомняме, че във вторник британските министри на здравеопазването и на финансите подадоха оставки.

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид обяви оставката си, заявявайки, че „не може повече да продължава (да заема поста) с чиста съвест“. Малко след това и финансовият министър Риши Сунак обяви, че се оттегля от правителството.

Това стана в момент, когато Борис Джонсън се извини, че е допуснал грешка и не е разбрал, че бившият заместник отговорник по партийната дисциплина на консерваторите в парламента Крис Пинчър не е подходящ за този пост. Пинчър е обвинен в непристойно сексуално поведение.

- реклама -