машините, склад, Сиела Норма, ЦИК, съд

Oще 199 машини за гласуване откриха във военното училище „Тодор Каблешков“ в София – ВИДЕО, ОБНОВЕНА

Пратиха жандармерия да ги пази

Скандалът с машините за гласуване се разраства. Днес от ЦИК са научили, че нови 199 устройства се намират в пореден склад на фирма „Сиела Норма“ в бившето Висше военно-транспортно училище „Тодор Каблешков“ в София. Това съобщава Breaking.bg, позовавайки се на източници от МВР.

Оказало се, че машините на „Сиела Норма“ си стоят в склада без никаква охрана. Наложило се тази вечер там да бъде изпратена спешно жандармерия, която да ги пази.

В събота стана ясно, че 228 машини без сертификация се намират в склада с машините за вота. По-късно „изплуваха“ още 150 машини в склад на летище София.

Според „Сиела“ тези устройства, вече близо 600 на брой, били за резервни части и демонстрации в чужбина.

ГЕРБ на живо от склада, където се появиха поредни 199 машини за гласуване

„Ние решихме да проверим каква е ситуацията тук на място“, заяви Георг Георгиев, лидер на МГЕРБ на извънреден брифинг среднощен брифинг, след като стана ясно че поредни 199 машини за гласуване с неизвестна цел и произход са се появили в столицата.

Устройства се оказаха в склад в бившето Висше военно-транспортно училище „Тодор Каблешков“ в столичния район „Слатина“. Стотици несертифицирани машини бяха намерени в различни складове на територията на града.

Тома Биков призова Бойко Рашков, който отговаря за изборите да излезе и да отговори какво се случва. „Именно Рашков е човекът, който трябва да излезе и да каже какво се случва. Очакваме още утре сутринта рано, както има навик, Рашков да излезе и да отговори на всички въпроси, за да имаме пълна яснота“, заяви Тома Биков.

- реклама -