Министерски съвет програма за развитие на селските райони малки населени места финансиране

Още 125 млн. лева за малките населени места

В МС връчиха нови 19 споразумения по ПРСР

В Министерски съвет връчиха нови 19 споразумения на Местните инициативни групи от Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.). Споразуменията са на обща стойност над 125 млн. лева и са финансирани със средства от всички европейски фондове.

С тях ще се финансират дейности, свързани с инвестиции в общинска инфраструктура, развитие и модернизация на микро, малки и средни предприятия, модернизиране на земеделските стопанства, туризъм. Предвидени са средства за опазване на културното наследство, намаляване на безработицата, обучения, внедряване на иновации и други.

125 млн. лв. са доста пари и като гледам най-малките бяха по 5-6, над 7 млн. лв. за малките населени места, с които хората и ще ги усетят и ще ги видят. Така че внимателно, правете си обществените поръчки и внимавайте, защото това са много пари и ще се усетят в тези проекти„.

Това посъветва премиерът в оставка Бойко Б

Земеделският министър в оставка Десислава Танева каза, че с това общите споразумения тази година, които са договорили са 40 МИГ, включващи 74 общини общо за 205 млн. лв.

- реклама -