Рони О'Съливан

О’Съливан спечели за рекордно кратко време

Рони О’Съливан спечели за рекордно кратко време мача си от първия кръг на Световното първенство по снукър. Петкратният световен шампион отнесе с 10-1 фрейма само за 108 минути тайландеца Чепчая Ун-Ноо.

Ракетата бе в най-добрата си форма и записа два сенчъри брейка и пет брейка от над 60 точки, за да поведе с 8-1. После той довърши последните два фрейма в „Крусибъл“ за по-малко от половин час. По време на успеха О’Съливан се нуждаеше средно от 14 секунди за удар. Той подобри предишния рекорд с близо 41 минути. Досегашният връх беше на Шон Мърфи от 2019-а, когато той наказа с 10-0 Лу Хонхау.

„Предпочитам да няма зрители, така че съм доволен от решението на правителството. Не трябва да мисля за очакванията на зрителите, не се натоварвам. Не се чудя как да се вмъкна и как да се измъкна от залата. Напрежението върху мен е много по-малко“, заяви О’Съливан пред БиБиСи.

„Усещането е все едно съм на почивка. Дори си намерих хотел близо до залата. Преди ми беше трудно – нямаше тишина и спокойствие. Аз съм доста затворен и не обичам да се социализирам твърде много. Сега всички са добре дошли в моя свят“, завърши Ракетата.

- реклама -