Осака, Азаренка, US Open
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Осака отново е шампионка на US Open

Наоми Осака спечели втора титла от US Open след тази от 2018-а година. Японката победи Виктория Азаренка в три сета и триумфира в Ню Йорк.

Осака загуби катастрофално първия сет с 1-6, но след 6-3, 6-3 обърна Азаренка.

В началото на мача двукратната шампиона от Шлема бе пълен господар на корта и не даде шанс на японката. Азаренка дори поведе с пробив във втория сет, но тогава Наоми вдига много сериозно качеството на играта си. В третия сет Осака поведе с пробив, Азаренка го върна за 3-3, но после шампионката спечели всички геймове до края.

„Поздравления за Наоми и екипа ѝ. Надявам се да се срещнем в още някой финал. Искам да благодаря на всички хора, които в тези трудни времена направиха така, че въобще да има турнир. Също така искам да благодаря на всички, които вярваха в мен. Пътят до тук беше наистина дълъг“, заяви Азаренка.

Наоми Осака
Снимка: БГНЕС

„Не искам да играя повече финали с теб – беше много сложно. Гледах те преди години, а сега играх срещу теб – това е чудесно. Върнах се в мача, защото си мислех, че ще е срамно, ако загубя финала за по-малко от час. Всички падат на корта, след като са спечелили голям финал. Исках и аз да го направя. Но без да рискувам – затова просто легнах“, коментира Осака.

„Носех имена на жертви на расистка несправдливост, защото искам да накарам хората да говорят. Аз съм в този тенис-балон и не съм много сигурна какво се случва навън. Но хората говорят и това е важно“, добави тя.

- реклама -