Наоми Осака
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Осака може да бъде изхвърлена от Ролан Гарос

Световната номер две Наоми Осака може да бъде отстранена от Ролан Гарос, ако продължи бойкота си на медиите. Това заявиха организаторите на всичките четири турнира от Големия шлем.

Преди дни японката заяви, че няма да участва в пресконференциите, за да запази психическото си здраве.

Днес тя победи в първия кръг Патрисия Мария Тиг и не отиде на пресконференция. Организаторите я глобиха $15 000. След това се появи и и изявлението на организаторите на всички четири турнира от Големия шлем.

„Основен елемент е отговорността на играчите да се срещат с медиите. И то без значение какъв в резултатът от мача им. Това е отговорност, която играчите носят заради спорта, феновете и самите себе си. Посъветвахме Наоми Осака, че ако продължава да игнорира медиите, може да бъде наказана. Както може да се очаква, повтарящи се провинения водят до по-сериозни санкции. Това пък може да доведе до още по-големи глоби и наказания за турнирите от Големия шлем. Правилата съществуват, за да няма играчи, които получават различно отношение“, се казва в изявлението.

Осака има осем участия в турнирите от Големия шлем. Тя спечели четири от тях – US Open (2018 и 2020) и Аустрелиън Оупън (2019 и 2021).

- реклама -