Наоми Осака
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Осака и Азаренка ще играят за титлата в Ню Йорк

Наоми Осака и Виктория Азаренка ще спорят за титлата от Western and Southern Open в Ню Йорк. Турнирът е последният преди US Open. Осака победи в два сета белгийката Елизе Мертенс – 6-2, 7-6 (5). Азаренка се справи с британката Джоана Конта – 4-6, 6-4, 6-1.

Любопитно е, че Осака първоначално се отказа от полуфинала си срещу Мертенс. Тя го направи в знак на протест срещу стрелбата по Джеймс Блейк в Кеноша. Чернокожият Блейк беше прострелят седем пъти в гръб от бял полицай, при това пред децата му. Мачът трябваше да е в четвъртък, но организаторите спряха турнира. После шампионката от US Open 2018 каза, че е готова да се откаже, но след дълга консултация с WTA и USTA все пак игра. „Бях доста стресирана и въобще не спах миналата нощ. На фона на това играх изненадващо добре“, заяви Осака.

В другия полуфинал Конта започна много добре, но после остана без сили. „Джоана игра много, много добре. Мачът беше изключително качествен. Може би във втория и третия сет просто имах повече късмет. Това обърна нещата – чувствах се много по-комфортно“, обясни Азаренка.

- реклама -