Наоми Осака

Осака е най-скъпоплатената спортистка в света

Наоми Осака е спортистката, спечелила най-много пари през миналата година. Това съобщи „Форбс“. При това японката е изкарала рекордна сума в историята.

Осака е заработила $37.4 млн. от наградни фондове и реклами. Това е с $1.4 млн. повече от Серина Уилямс. Постиженията и на двете изпреварват с лекота предишния връх, поставен от Мария Шарапова. Рускинята направи $29.7 млн. през 2015-а. Иначе Уилямс бе номер едно в четирите години след 2015-а.

Голяма част от парите идват от реклами, свързани с отложената олимпиада в Токио. Осака подписа договори с „Найки“, „Проктър§Гембъл“, „Ол нипон еъруейс“ и „Нисин“. Като лице на игрите 22-годишната тенисистка направи и огромен скок в популярността си в Япония. А пък това със сигурност ѝ гарантина солидни приходи и догодина.

„Форбс“ ще пусна списъка със 100-те си топ атлети следващата седмица. Списанието обаче вече обяви, че и Осака, и Уилямс са в него. Японката е на 29-а позиция, американката – на 33-а. Така за първи път от 2016-а насам в Топ 100 има две жени.

- реклама -