Томаш Репка

Две години затвор за бившия чешки национал Томаш Репка

Бившият чешки национал Томаш Репка бе осъден на две години затвор за измами. 45-годишният ексфутболист на Фиорентина и Уест Хем е продал автомобил „Мерцедес“ без той да е негов. Возилото било взето на лизинг.

Първоначалната му присъда бе 15 месеца, но Апелативният съд добави още девет месеца към нея. Председателят на съда Петр Бенеш заяви, че не вижда причина Репка да получава по-ниска от предвидената в закона двугодишна присъда за подобно нарушение. Автомобилът е бил продаден за 46 760 евро през декември 2016-та.

Втора присъда за Репка

Това не са първите проблеми на бившия чешки национал със закона. Минлата година той бе осъден на шест месеца затвор. Причината – публикува онлайн фалшива реклама за компаньонка със снимки на бившата му жена. Присъдата обаче бе заменена с общественополезен труд.

През 2015-та и 2016-та година защитникът имаше още две присъди. Едната бе за шофиране след употреба на алкохол, другата – за неплащане на издръжката на бившата съпруга.

Има 18 червени картона в карирата си

Томаш Репка има общо 46 мача за националния отбор на Чехия между 1993-та и 2001-ва година. Той е известен с избухливия си нрав и натрупа цели 18 червени картона в кариерата си.

- реклама -