Върджил Мисиджан, Лудогорец - Брага

Осъдиха футболист на Лудогорец на четири месеца затвор

Футболистът на Лудогорец Върджил Мисиджан е осъден на четири месеца затвор. Причината – побой над възрастен мъж. Към тази присъда са добавени и два месеца условно. Според съдията като професионален атлет Мисиджан е трябвало да осъзнае, че с ритниците си е можел да нанесе много сериозни травми на възрастния мъж.

Инцидентът между Мисиджан и 68-годишният Рон ван Акелиен е от началото на януари. Двамата се скарват на паркинг на жилищна сграда в Розендал. 24-годишният футболист нападна Ван Акелиен, като побоят доведе до двойна фрактура на глезена и травма в лакътя за възрастния мъж.

Адвокатът на Мисиджан ще обжалва

Версията на защитата e, че Ван Акелиен пръв е блъснал Мисиджан и го е обидил на расистка основа. Според Нортие Лут – адвокат на играча – присъдата е твърде строга и той ще я обжалва.

Животът ни е разрушен

Съпругата на Ван Акелиен се оплака, че побоят е разрушил живота на семейството. „Загубих съпруга си на 5 януари. Той изкара три месеца в болница и един месец в рехабилитационен център. Загуби 25 килограма и се превърна в развалина“, каза тя.

- реклама -