досъдебни производства, глоби, мерки, неспазване, коронавирус

Днес става ясно ще обжалват ли присъдите си феновете на Левски, които заформиха меле в Пловдив

40 фенове на Левски, които се биха помежду си на стадиона в Пловдив по време на мач между „сините“ и Ботев Пловдив, бяха осъдени от Районен съд Пловдив. Привържениците на столичния клуб от две враждуващи фенски фракции – София Запад и Ултрас Левски, се сбиха в сектора за гости на стадиона в началото на двубоя, което доведе до намеса на полицията и кратко спиране на мача. Впоследствие виновниците бяха задържани, а те вече имат и присъди.

На 26 от нарушителите бяха наложени наказания „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 60 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

Други трима от нарушителите са с наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На двама от нарушителите е наложено наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 80 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и два месеца.

На един от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години.

На 7 от нарушителите съдът наложи наказание „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 100 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца. И на един от нарушителите наказанието е „безвъзмезден труд в полза на обществото“ за срок от 120 часа и принудителна административна мярка „забрана за посещение на спортни мероприятия в страната и в чужбина“ за срок от две години и шест месеца.

Решенията не са окончателни и подлежат на обжалване и протест в срок от 24 часа, считано от постановяването им пред Окръжен съд – Пловдив на касационните основания предвидени в НПК.

- реклама -