Орхан Исмаилов смени Корман Исмаилов като лидер на НПСД

Делегатите на Първия редовен национален конгрес на Народна партия „Свобода и достойнство” избраха за нов председател на партията зам.-министърът на отбраната в оставка Орхан Исмаилов.

Той сменя на поста Корман Исмаилов, който става зам.-председател

В своите встъпителни думи, Орхан Исмаилов очерта основните принципи, залегнали в партията още от самото й учредяване. „Основахме партията с убеждението, че ще отстояваме принципите на свободата и достойнството за всеки български гражданин. Без значение от неговата етническа, религиозна и културна принадлежност, без значение от пол и раса, без значение от различията на всички нас“, категоричен беше той, като допълни, че вярва в това, че всеки български гражданин има право както да бъде чут, така и право на достойнство.

Касим Дал
Корман Исмаилов и създателя на партията Касим Дал

Младият политик, който има забележителна военна биография влезе в министерството на отбраната със скандал още в началото на мандата на това правителство.

Патриотите заплашиха да разтрогнат коалиционната конфигурация, ако Орхан Исмаилов не бъде оттеглен. Те заявиха, че не желаят хора с турски имена да имат достъп до военните тайни на страната. От тогава той води дело за дискриминация срещу лидера на НФСБ Валери Симеонов.

- реклама -