Орешарски Папазов

Орешарски и Папазов тръгват към „Дондуков” 2 от Варна

Kандидат-президентската двойка Пламен Орешарски – Данаил Папазов стартираха кампанията си за участие в предстоящите избори за държавен глава от Варна.

Пред симпатизанти независимият кандидат Пламен Орешарски и кандидатът за вицепрезидент Данаил Папазов представиха визията за бъдещето на Република България.

Бившият премиер заяви, че двамата с Папазов имат дълъг управленски опит и го представи като един от най-успешните министри, в кабинета, който оглавяваше.

„Правителство, което можеше да промени посоката на страната, но не му позволиха”, каза Орешарски, добавяйки, че няма да прави отчети на миналото, а ще се насочи към бъдещето. „До скоро не вярвах в бъдещето, страхувах се от него – не за себе си, а за нашата страна”, призна той.

„Защо трябва да гласувате за нас“

обърна се Орешарски към присъстващите на откриването на предизборната кампания и продължи:

„Президентската институция трябва да се деполитизира и да се върне на хората – това е първата основна причина и ние може да го направим. Ние сме необвързани с политически платформи и зависимости. Достатъчно и двамата сме били обвързани по стечение на обстоятелствата в миналото, но в изпълнителната власт е така. Имаме достатъчно както позитивен, така и негативен опит в управлението. Знаем какво недовършихме, за да върнем страната на пътя на демокрацията и просперитета“.

От своя страна Данаил Папазов призова хората да гласуват за тях, за да има наистина България шанс.

- реклама -