Орбан

Виктор Орбан: Европа трябва да се защитава от мигрантите

Европа трябва да се защитава от мигрантите, заяви унгарският премиер Виктор Орбан, цитиран от ТАСС.

„Европа привлича миграционни потоци, които могат да унищожат съществуващия начин на живот в региона, така че Европа трябва да се защитава“, категоричен беше Орбан на икономически форум в Полша.

Орбан: Браво на страните, които помагат на България срещу мигрантите

Унгарският министър-председател похвали страните, които помагат на България за защита на нейните държавни граници от нелегалната миграция в Югоизточна Европа.

Според унгарския лидер, причината за миграционната криза далеч не са само бойните действия в Африка и Близкия изток.

Орбан

Помощ и съчувствие, но и контрол по границите

„Причината за миграцията е, че Европа е слаба, но богата – тя си осигури добър живот, който искат да получат и другите“, отбеляза Орбан.

„Ако ние не защитаваме това, което имаме, ако не стане ясно, че съществува определен ред за идване в Европа, ние ще загубим всичко, за което работехме в последно време“, добави той.

В същото време ръководителят на унгарското правителство се обяви за оказване на помощ на нуждаещите се.

„Ние представляваме страни с християнска култура и не можем да се държим като хора, които имат камък вместо сърце. По въпроса за мигрантите имаме противоречиви чувства и емоции, ние се чувстваме застрашени, но в същото време симпатизираме на тези хора. Но да се помага трябва там, където има проблеми, а да не се докарват тези проблеми тук, както се случва в момента в Европа“, смята Орбан.

Орбан

Икономическият форум в полския град Криница-Здруй събра над 3 000 политици, експерти, бизнесмени и журналисти от Европа, Централна Азия и САЩ. Темата на тазгодишния форум е „Европа през лицето на предизвикателствата – обединена или разделена“.

- реклама -