Емко
Снимка: Архив

Оръжейниците от „Емко” ще протестират пред Министерски съвет

Оръжейниците от „Емко” вдигат протест на 2 октомври под прозорците на правителствената сградата в центъра на София

В първия работен ден от новата седмица служителите на заводите за боеприпаси „Емко” от няколко града в страната отново ще протестират срещу действията на държавата. Те се обявяват против отнемането на лиценза на предприятието им, ликвидацията на работните им места и оставянето на градове в България без перспектива за оцеляване и развитие.

Категорично настояваме всички неправомерно прекратени от министъра на икономиката и неговите чиновници договори за доставка на продукция да се върнат на „Емко“ООД. Обявяваме се категорично против използването на всяка една проверяваща българска институция за целта да бъдем квалифицирани като „нарушители“, а ръководителите ни като „престъпници“, заявяват протестиращите служители. Те се обявяват против започналите нарочни проверки на техни подизпълнители и контрагенти, целящи унищожението на всеки, който работи с „Емко”.

Според тях министърът на икономиката опитва да настрои работниците и служителите на заводите срещу техните ръководители. „Не сме съгласни с масовите уволнения и заплахи за уволнения на държавни служители, които отказват да участват в схемата по нашето погубване. Протестираме и се борим против опита нашето дружество и работни места да бъдат унищожени, а продукцията ни конфискувана”, заявяват служителите на „Емко”.

- реклама -